>

Monday, 17 November 2014

Tahukah Anda Maksud Warna Pada Hujung Ubat Gigi Anda ? Adakah Benar?


ubat gigi


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ni semasa sedang membaca artikel-artikel kesihatan di blog dan website terjumpa lah informasi yang sudah lama dikongsikan tetapi saya rasa mungkin juga ada yang tak tahu lagi , jadi saya rasa ingin kongsikan maklumat tersebut.


Hari ni saya nak kongsikan sedikit sebanyak mengenai info mengenai maksud wana pada ujung ubat gigi anda..

Pernahkah anda melihat maklumat ini ?

ubat gigi
Sumber Yahoo

Sebenarnya info mengenai maklumat ini adalah tidak benar. Sebenarnya kod warna tersebut tidak memberi apa-apa maksud atau maklumat terhadap isi kandungan ubat gigi. Sebaliknya, warna-warna tersebut digunakan oleh mesin pemproses di kilang ubat gigi tersebut yang dinamakan "eye marks" atau "eye sport".

"Eye mark" ini digunakan oleh sistem kamera elektronik mesin pembukusan moden. Eye Mark mempunyai kod-kod tertentu yang memberi arahan kepada mesin tersebut supaya melakukan tuhgas-tugas spesifik seperti memotong,mengapit, membentuk tiub ubat gigi dan lain-lain. Selain itu, ia juga boleh memberi arahan untuk mencetak sesetengah warna pada pada pembungkusan barang. Jika tiada "eye mark" ini mungkin mesen-mesin tersalah buat kerja mereka kerana ia telah diprogram mengikut kod-kod tertentu berdasarkan "eye mark".

Eye mark ini sangat penting kepada mesin yang beroperasi dan orang yang beroperasi menghasikan sesuatu produk. Tetapi, kepada purata pengguna sememangnya ia tidak mempunyai makna langsung.

Sekiranya anda hendak tahu apa kandungan dalam satu tiub terdiri daripada bahan apa? Anda mungkin boleh mencari lebih maklumat terperinci tentang kandungan produk di laman web syarikat atau di tempat lain di Internet tetapi warna tanda kecil di atas tiub sememangnya tidak memberi maksud apa-apa mengenai kimianya.


Sumber


Semoga bermanfaat dengan info yang saya kongsikan pada hari ini.


Berminat hendak menjadi ahli Shaklee?? Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.


# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-
Anis Nasuha
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com


Pengedar COD sekitar Alor Setar
==========================================================================
"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE. HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FB DAN TELEGRAM"
=========================================================================

nRelate Posts Only