>

Thursday, 6 November 2014

Anak Anda Hiperaktif ? Bantulah Mereka dengan Omega Guard ShakleeAssalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Apakah Hyperaktif Atau ADHD ?

Hiperaktif, atau juga dikenali sebagai ADHD, adalah ketidak mampuan seseorang untuk menumpukan perhatian untuk tempoh masa yang lama dan untuk fokus pada satu tugas tertentu. Gejala boleh termasuk hiperaktif dan impulsif dan mengganggu. Adalah dianggarkan bahawa kira-kira 7 peratus daripada kanak-kanak di Amerika Syarikat mempunyai beberapa bentuk ADHD. Sebagian besar adalah lelaki. Dan di suatu tempat kira-kira 70 peratus kanak-kanak yang mempunyai masalah ADHD menghadapi kesukaran melalui dewasa.


Ciri-ciri Kanak-kanak Hiperaktif 


Antrara ciri kanak-kanak Hyperaktif ialah: 
  • Aktiviti fizikal yang agresif dan berlebihan.
  • Tindakan yang berlebihan terhadap rangsangan cahaya, bunyi dan warna. 
  • Tidur yang tidak tetap.
  • Terlalu kerap menangis atau ketawa. 
  • Sukar beri tumpuan terhadap permainan atau kerja yang dilakukan.  
  • Mengubah aktiviti atau tindakan secara mengejut. 
  • Mudah mengamuk bila kehendaknya dihalang. 
  • Sukar menyesuaikan diri dan berinteraksi dengan rakan sebaya.

 

 

Bagaimana Omega Guard Shaklee membantu kanak-kanak Hyperaktif


Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan yang tulen dan berkualiti mempunyai omega -3 yang mengandungi lebih 90% EPA dan DHA dapat membantu kanak-kanak hyperaktif supaya emosi mereka lebih stabil dan membantu fokus mereka dalam pembelajaran. 

Sememangnya seperti yang telah saya cerita dalam manfaat Omega Guard Shaklee, gabungan antara EPA dan DHA ini dalam satu kajian telah membuktikan bahawa dapat menstabilkan emosi dan membantu dalam kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.
 
Satu kajian telah dilakukan keatas penghidap ADHD atau hiperaktif yang mana hasil kajian telah mendapati mereka mempunyai tahap omega 3 iaitu asid lemak yang sangat rendah dalam DHA dan EPA. Ini ialah 2 asid lemak penting yang bagi kesihatan badan.

Satu kajian lain telah dilakukan menggunakan minyak ikan untuk membantu ADHD atau hiperaktif. Sebuah badan Inflammation Research Foundation telah memberi tumpuan kepada kemungkinan yang boleh mengurangkan gejala ADHD dengan menggunakan suplemen minyak ikan. Kajian ini telah melibatkan 3 budak lelaki dan 6 budak perempuan, yang mana kesemuanya telah didiagnosis dengan ADHD. Omega 3 asid lemak diberikan kepada budak lelaki dan perempuan dalam bentuk cecair dan pengukuran telah diambil tahap DHA dan EPA di dalam badan mereka bersama dengan nisbah antara EPA and AA "asid arakidonik" yang mana telah dipertimbangkan menjadi salah satu punca utama ADHD.


Keputusan menggunakan minyak ikan untuk rawatan ADHD sangat mengagumkan kerana keputusan ujian yang dijalan kan selama 8 minggu tersebut menunjukkan peringkat EPA dan DHA dalam kanak-kanak tersebut dan terdapat pengurangan gejala yang menujukkan ADHD pada semua kanak-kanak yang menyertai kajian tersebut.

Walaupun kajian ini dikatakan masih terlalu awal, tetapi mengikut hasil kajian tersebut minyak ikan dapat membantu kanak-kanak yang menghidap hiperaktif dengan meningkatkan DHA dan EPA dalam tubuh badan mereka sehingga secara tidak langsung mengurangkan gejala hiperaktif dan meningkatkan fokus mereka.Ibu bapa yang mempunyai anak yang hiperaktif berikanlah minyak ikan Omega Guard Shaklee yang merupakan minyak ikan terbaik dan tulen untuk mebantu anak anda yang mengalami hiperaktif supaya menjadi lebih baik. Anak- anak hiperaktif ini juga sebenarnya memerlukan lebih perhatian dan kasih sayang daripada ibu bapa untuk menangani masalah mereka.
Oleh itu, kepada ibu bapa yang inginkan kesihatan anak yang lebih baik dan lebih bijak jom dapatkan Omega Guard Shaklee dengan klik gambar dibawah atau hubungi saya seperti maklumat dibawah.

omega shaklee


Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Omega Guard Shaklee  dan Manfaat Omega Guard Shaklee serta kanak-kanak hanya klik link tersebut :D


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE. HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FB DAN TELEGRAM"


Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.
Ingin tahu bagaimana CARA NAK JADI AHLI
Ingin tahu KELEBIHAN SHAKLEE

# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-
Anis Nasuha
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com


Pengedar COD sekitar Alor Setar

nRelate Posts Only