>

Sunday, 12 October 2014

Zink Complex Shaklee

zink complex shaklee

Zink Shaklee ini dirumus dari glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfafa untuk menghasilkan zink yang mudah untuk diserap oleh tubuh badan kita.

Zink Shaklee ini sesuai untuk pengambilan jangka masa panjang kerana ia berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Zink hadir di dalam semua sel tubuh badan sebagai sebahagian tindakbalas enzim di mana ianya terlibat di dalam pelbagai aktiviti biokimia. Zink diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan tubuh badan .

 • satu tablet membekalkan 100% nilai harian zink
 • Dirumus dengan zink glukonat yang mempunyai bio yang tinggi didalam bes alfafa dan barli panggang
 • Dengan formula berasaskan sayur-sayuran


Manfaat Utama

 • Mengaktifkan 200 enzim - zink berkebolehan menggabung DNA, RNA, dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.
 • Membentuk Kolagen - membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku, dan organ.
 • Memperbaiki Diabetes - membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.
 • Bintik Putih Di Kuku - bintik putih di kuku adlah tanda defisiensi zink, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.
 • Mempertingkatkan Sistem Imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus ini berfungsi mempertingkatkan system imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 • Mempercepatkan Pemulihan Luka - mempercepatkan pemulihan luka dalaman danluaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi bintik dikulit. Zink juga boleh dihancurkan dan ditabur keatas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.
 • Memperbaiki Masalah Prostat - melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zink dapat mengurangkan prostatomegaly / pembengkakan prostat dalam kadar 70%.
 • Kemampuan Seks Lelaki - pengambilan zink untuk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki,impoten, meningkatkan bilangan sperma. Zink yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 • Ovulasi Wanita - wanita memerlukan zink untuk ovulasi. zink juga membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.
 • Memperbaiki Radang kulit - kajian menunjukkan pengambilan 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
 • Mengekalkan Deria Bau - untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitive (rasa dan bau)
 • Mengukuhkan saff rambut - zink membantu menguatkan rambut dari akar

zink complex shaklee


Zink adalah suatu khazanah lelaki
Zink didalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zink memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat,impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan rambut gugur. Oleh yang demikian, zink amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.


tinggat daya ingatan


Zink Dapat Menigkatkan Daya Ingatan dan Tempoh Penumpuan
Berdasarkan penyelidikan awal yang dijalankan di Pusat Penyelidikan Pemakanan Manusia Grand Forks, Jabatan Pertanian Amerika di Utara Dakota, menambahkan supplemen zink dalam diet pelajar dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh tumpuan pelajar. Dalam kajian tersebut, kanak-kanak yang diberi zink sebanyak 20mg dalam lima hari seminggu selama 10 hingga 12 minggu mempunyai daya ingatan yang lebih baik dan tempoh penumpuan yang lebih panjang berbanding dengan mereka yang tidak menerima supplement zink. 

Antara makanan yang mempunyai sumber zink

zink complex shaklee


Jom dapatkan zink complex shaklee dengan tekan beli zink complex shaklee


Ingin dapatkan harga lebih murah ??? Jom jadi ahli.

Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.

Ingin tahu bagaimana cara nak jadi ahli shaklee?? klik CARA NAK JADI AHLI

Ingin tahu kelebihan jadi ahli?? klik KELEBIHAN JADI AHLI 

Ingin tahu kelebihan shaklee?? klik KELEBIHAN SHAKLEE

# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-
Anma’s Healthcare
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com


2 comments:

nRelate Posts Only