>

Wednesday, 15 October 2014

Bolehkan Anak Anda Mendapat Nutrisi Lengkap Hanya Daripada Makanan Sahaja??


Jawapannya....Tidak..


Bolehkan Anak Anda Mendapat Nutrisi Lengkap Hanya Daripada Makanan Sahaja??

Hal ini kerana biasanya kanak-kanak tak suka makan sayur dan memilih makanan yang manis dan sedap sahaja. Biasanya,makanan yang mereka suka itu kurang serat dan menyebabkan mereka akan mengalami masalah sembelit. Tahukah anda? Sekarang ini sakit sembelit adalah salah satu penyakit yang biasa di klinik kanak-kanak. Selain itu, sayur sayuran dan buah-buahan sekarang lebih terdedah kepada racun serangga menyebabkan nutrisi yang ada pada sayur dan buah tersebut mungkin juga terjejas.Bolehkan Anak Anda Mendapat Nutrisi Lengkap Hanya Daripada Makanan Sahaja??

Makanan segera diganti daripada makan berkhasiat dek kerana sibuk bekerja , terlalu letih.. biasanya ibu bapa akan membuat pesanan makanan segera seperti piza, burger dan lain-lain. Makanan-makanan ini dipenuhi dgn perisa yang sedap tetapi mempunyai kesan kepada perkembangan dan kesihatan bukan sahaja kepada kanak-kanak malah juga terhadap orang dewasa. Perkembangan kanak-kanak yang sering mengambil makanan segera biasanya mereka akan jadi tak sihat..badan besar..malas..pasif sebab otak kosong kerana kurang nutrisi untuk otak dan menyebabkan ..mental mereka tidak berkembang..

Bolehkan Anak Anda Mendapat Nutrisi Lengkap Hanya Daripada Makanan Sahaja??


Kurangnya minum air – Kanak-kanak biasanya kurang  minum air..pastu ibu bapa akan ganti dengan minuman yang manis tak kira lah jus, minuman berwarna untuk menarik minat untuk kanak-kanak minum. Hal ini sebenarnya tidak baik untuk mereka..setiap hari akan makan pewarna..dan akan menyebabkan organ akan rosak secara perlahan. Tahukah anda? Sekarang ini banyak kanak-kanak yang mendapat diabetes seawal umur 7 tahun sebab kurang minum air dan selalu ambil minuman yang manis.

Bolehkan Anak Anda Mendapat Nutrisi Lengkap Hanya Daripada Makanan Sahaja??

Perubahan gaya hidup – Kanak-kanak dulu main guli..main..kat luar..tapi sekarang main gajet je...dengan ini fizikal aktiviti dia akan lebih kurang. Hal ini akan menyebabkan di mudah mendapat menyakit sebab klu dia aktif..badan dia akan menghasilkan anti oksida..tapi klu dia pasif je..main ipad je badan di tak dapat hasilkan anti-oksida..maka klu orang selesema..dia..akan..mudah dijangkiti dan kesembuhan akan lambat..

Bolehkan Anak Anda Mendapat Nutrisi Lengkap Hanya Daripada Makanan Sahaja??


Persekitaran yang tercemar- Persekitaran yang tercemar ini akan membuatkan anak-anak  kita akan menyedut partikel yg ada dalam asap dan akan melekat  di peparu...tetapi  klu kita tak ambil supplemen yang boleh paksa dia keluar maka..ia  akan menyebabkan kerosakan sel peparu. Nutrisi yg lengkap sangat penting bukan sahaja untuk kesihatan tetapi  untuk kesihatan dan perkembangan mantel anak anda juga..

Oleh itu, sebagai ibu bapa yang sayangkan anak anda anda haruslah memberikan dan memastikan anak2 anda nutrisi yang lengkap untuk memastikan perkembangan fizikal, mental dan emosi anak anda berlaku dengan baik.


Jom baca 10 Sebab Kenapa Anak Anda Perlukan Meal Shakes Shaklee


Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.


Ingin tahu bagaimana cara nak jadi ahli shaklee?? klik CARA NAK JADI AHLI

Ingin tahu kelebihan jadi ahli?? klik KELEBIHAN JADI AHLI 

Ingin tahu kelebihan shaklee?? klik KELEBIHAN SHAKLEE

# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-
Anma’s Healthcare
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com

nRelate Posts Only