>

Saturday, 25 October 2014

Vivix Shaklee Mempunyai Ramuan Semulajadi yang Terbaik dan Istimewa

shakleeAssalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Hari ni saya nak kongsikan mengenai bahan-bahan atau ramuan-ramuan terbaik dari Shaklee. Seperti yang kita tahu vivix merupakan supplemen anti-penuaan yang terbaik di dunia yang dikeluarkan setelah penyelidikan bertahun-tahun oleh shaklee.


vivix shaklee

Hanya vivix yang mempunyai adunan fitonutrien proprietari yang memanfaatkan kuasa anggur muscadine yang jarang ditemui serta terdapat resveratrol yang menghasilkan ramuan yang 10x lebih efektif dari hanya resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisma utama penuaan selular. 

Kajian makmal telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 makanisma utama penuaan terhadap tahap selular iaitu :

 • Melindungi dan membaiki sellular DNA
 • Memberi impak impak positif kepada pengawalan genatik
 • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria (penjana tenaga)
 • Melambatkan pembentukan protien AGE (advance glycation end product)
vivix juga boleh membantu dan memelihara kesihatan seperti :
 • jantung
 • otak
 • sistem imun
 • sendi
 • perlindungan antioksidan
 • peningkatan tenaga pada tahap sellular
 • kesihatan keseluruhan 

Jom kita lihat apakah ramuan terbaik dan istimewa yang terdapat dalam Vivix Shaklee sehinggi ia dikenali sebagai penyelesaian terhebat, formula yang eksklusif, dan keputusan yang menkjubkan ini.

Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee

1.
vivix shaklee
Muscadine Grape


Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan plyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mempunyai asid ellargik dalam kepekatan tertinggi iaitu satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam angggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus, dan anti-bakteria.

Setelah dikenalpasti oleh sekumpulan saintis bahawa anggur jenis ini adalah mustajab, sekumpulan sainstis bersebut dan ahli sains University Georgia telah membangunkan satu proses ekstrasi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditujukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan . Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat di dalam vivix, ahli sains telah mrnggabungkan resveratrol yang sangat tulin dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Purple Carrot.

Perbezaan anggur Muscadine dengan angggur biasa

Anggur Muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan kerana pertambahan kromosom ini ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Saiz daripada anggur Mascadine adalah sebesar bola golf kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik, cayaha matahari yang kuat ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol.

2.
vivix shaklee
Purple Carrot


Karet unggu ini adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi fitokimia termasuk carotenoid, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.

Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab kepada warna merahmenyala, biru dan unggu pada buah dan sayur-sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali blueberry yang mengandungi aktiviti antioksidan yang amat tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama dalam karet yang berwarna unggu-kuning dan ungu-oren dan karet unggu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan yang tertinggi diikuti dengan karet unggu-oren. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikait dengan pengambilan kopi.

Kajian baru telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti  biologi termasuk anti-keradangan, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Tambahan pula, ia juga telah memberi kesan kepada salur darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.


3.
vivix shaklee
Elderberry (Sambucus Nigra)

 Satu daripada manfaat Elderberry ini adalah kesanya dalam mengubati simtom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat dengan mengukuhkan sistem immun melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yang sama, Elderberry sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin yang memberi kesan anti-keradangan. Ia juga dapat mengurangkan simtom seperti sakit otot serta sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.

Walaubagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan dengan antioksidan, tetapi juga vitamin A,B,C dan nutrien seperti asid, asid amino, caratenoid, tannin dan rutin. Semua ini adalah manfaat kesihatan yang terdapat dalam Elderberry. Selain itu, ia juga menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan flu seperti jangkitan kuman, asthma, batuk, hidung tersumbat, sakit dada dan diabetes. Ia juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan juga dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardivaskular.

Kesimpulannya, Elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardivaskular dan jantung termasuk strok dan serangan penyakit jantung. Seterusnya manfaat yang terpenting adalah ia boleh mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


4.
vivix shaklee
Polygonum Cuspidatum

Plygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang berasal daripada Asia yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cusptdatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional Cina. Ahli sains telah banyak melakukan kajian makmal terhadap keatas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol. Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.Jom dapatkan vivix skarang dengan klik pada gambar dibawah 

beli vivixUntuk mengetahui lebih lanjut mengenai vivix Shaklee jom klik entry Vivix Shaklee dan Vivix Shaklee Terbaik
"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE. HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FB DAN TELEGRAM"


Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.
Ingin tahu bagaimana CARA NAK JADI AHLI
Ingin tahu KELEBIHAN SHAKLEE

# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-
Anis Nasuha
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com

COD Sekitar Alor Setar

nRelate Posts Only