>

Saturday, 18 October 2014

Garlic Shaklee

Antibiotik semula jadi

Keistimewaan Garlic Shaklee

Syarikat lain juga ada mengeluarkan produk berasaskan bawang putih yang dipanggil Garlic ini tetapi apakah keistimewaan Garlic Sahklee berbanding Garlic produk lain. Ha...mari kita lihat :

Garlic Shaklee ini dibuat dari: 
 • bawang putih jenis premium 
 • bebas dari racun perosak 
 • ditanam secara organik di California, USA sewaktu musim panas. 
 • dihasikan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif.
Apakah Alliacin ini?
Alliacin ini adalah suatu komponen aktif yang terdapat di dalam bawang putih. Ia ditemui oleh Cavallito dan Bailey pada tahun 1944, allicin ialah bahan utama yang bertanggungjawab sebagai anti-bakteria untuk melindungi bawang putih. Sebuang kajian telah menunjukkan bahawa allicin dapat membantu untuk merendahkan lemak, anti-pembekuan darah, anti-tekanan darah tinggi, anti-kanser, anti-oksidan dan anti-kulat.

Tahukah Anda ?

 • Tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi allicin aktif

Apakah bahan dalam garlic shaklee ini??

Ha..apa yang shaklee letak dalam garlic ni ya..  ;p
mari kita lihat ..

garlic shaklee
Rosemary
garlic shaklee
Garlic
garlic shaklee
Spearmint


Apakah Manfaat Garlic ini ?

 • Mengandungi spearmint - Meningkatkat sistem penghadaman dan fungsi jantung
 • Antibiotik semulajadi dan selamat - selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk menpertikatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
 • Menghalang alergi - meningkatkan sistem imun yang berkaitan penyakit seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
 • Meningkatkan sistem penghadaman - membantu masalah penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H. Pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
 • Membantu mangawal tekanan darah tinggi - kajian menunjukkan dengan pengambilan garlic dapat menurunkan darah tinggi.
 • Detok (meyingkir toksik) - Garlic mampu mengeluarkan toksik badan yang boleh peningkatkan tekanan darah dan melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
 • Menurunkan kolestrol - membantu menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kepekatan darah, mengurangkan kebekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
 • Mencegah kanser - membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
 • Menstabilkan Glukus - Membantu menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.

Ha..banyak kan manfaat garlic ini dan sememangnya pengambilan garlic atau bawang putih ini telah menjadi amalan tradisi masyarakat kita di Malaysia untuk membantu meningkatkan kesihatan tetapi untuk memakan bawang putih dengan begitu sahaja mungkin agak mustahil kerana rasanya yang kurang enak. Oleh itu, masyarakat kita menggunakan bawang putih ini didalam masakan. Akan tetapi adakah selepas dimasak khasiat bawang ini masih kekal?

Ha..dengan produk Garlic Shaklee ini kita mampu untuk makan bawang putih yang mempunyai 1001 khasiat ini tanpa risau akan rasa dan baunya..

Jom Beli Garlic Shaklee ini dengan klik pada gambar di bawah (kad debit @ kredit diperlukan)

beli


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE. HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FB DAN TELEGRAM"


Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.
Ingin tahu bagaimana cara nak jadi ahli shaklee?? klik CARA NAK JADI AHLI
Ingin tahu kelebihan jadi ahli?? klik KELEBIHAN JADI AHLI 
Ingin tahu kelebihan shaklee?? klik KELEBIHAN SHAKLEE

# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-
Anma’s Healthcare
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com

nRelate Posts Only