>

Tuesday, 20 January 2015

Ibu Hamil Dan Menyusu Cepat Letih Dan Kurang Tenaga Untuk Melakukan Aktiviti Harian?


esp memberi tenaga kepad ibu hamil
Sumber Google


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Kenapa ya ibu hamil dan menyusu cepat letih dan kurang tenaga untuk melakukan aktiviti harian ? Sudah tentunya apabila hamil atau mengandung mereka memerlukan tenaga yang lebih untuk bergerak dan semestinya sekiranya ibu sihat akan mempengaruhi perkembangan bayi dalam kandungan. 

Tahukah Anda?

Tahukah anda, keperluan tenaga untuk ibu mengandung dan hamil?

 • Ibu mengandung memerlukan tenaga
  • Trimester pertama sebanyak 300 kalori sehari.
  • Trimester kedua sebanyak 350 kalori sehari
  • trimester ketiga sebanyak 500 kalori sehari
 • Ibu menyusu memerlukan
  • Enam bulan pertama 500 kalori sehari
  • Enam bulan kedua 400 kalori sehari
Ha..banyakkan tenaga yang mereka perlukan. Oleh itu, pengambilan nurtisi yang lengkap dan baik sangat diperlukan untuk kebaikan ibu dan bayi. Hal ini kerana, keadaan kesihatan fizikal dan emosi ibu secara tidak langsung mempengaruhi perkembangan bayi dan kesihatan bayi.


esp membantu memberikan tenaga kepada ibu menyusu
Sumber Google


Cadangan Produk Shaklee Untuk Memberikan Tenaga Kepada Ibu Hamil dan Ibu Menyusu


Produk yang telah dicadangkan oleh ahli nutrisi shaklee bagi ibu mengandung dan ibu menyusu untuk membantu mereka lebih bertenaga dalam melakukan aktiviti seharian ialah :

Pengambilan protein sememangnya dapat membantu memberikan tenaga. Selain itu protein juga boleh membantu memberi manfaat seperti membantu menyokong pertumbuhan bayi. Protein juga sangat penting untuk ibu menyusu supaya kandungan protein dalam susu cukup untuk membantu perkembangan bayi terutamanya kepada bayi yang hanya minum susu ibu.Antara kebaikan Esp :

Sumber Google


Anda juga mungkin berminat untuk mengetahui :


Jom dapatkan ESP sekarang untuk membantu anda bertenaga sepanjang hari dan lebih sihat. Untuk membuat pembelian anda boleh klik pada gambar dibawah atau hubungi saya seperti maklumat dibawah untuk apa-apa permasalahan atau kemunsykilan.

beli espeh..nanti dulu..sempena bulan Januari 2015 ini Shaklee telah membuat promosi keatas produk Alfafa, Vivix dan Vita-Lea untuk kanak-kanak.


untuk keterangan lanjut jom klik link:
Inginkan penjimatan lebih 5% pembelian produk shaklee dengan menjadi ahli Shaklee?? Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-


Anis Nasuha
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com
=========================================================================
"INGIN MENDAPAT 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN DAN LEBIH LAGI DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE. HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FB DAN TELEGRAM"
=========================================================================

nRelate Posts Only