>

Monday, 19 January 2015

2 Khasiat Vitamin C Yang Ramai Orang Tak TahukesuburanAssalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ha hari ni saya nak kongsikan 2 khasiat vitamin c yang ramai orang tak tahu. Biasanya apabila sebut sahaja mengenai vitamin c pastinya kita akan menyebut tentang, imun, kulit dan tulang rawan. Vitamin c sendiri sememangnya terkenal dengan vitamin untuk cantik :D

Rahsia Khasiat Vitamin C Yang Ramai Orang Tak Tahu

Baru-baru ini saya telah mengikuti ceramah kesihatan yang dianjurkan oleh Shaklee yang disampaikan oleh ahli nutrisi shaklee yang bertauliah. 2 rahsia khasiat vitamin yang ramai orang tak tahu adalah :


1.Vitamin C Boleh Membantu Meningkatkan Kesuburan.

Ada satu kajian mendapati vitamin c juga boleh membantu meningkatkan kesuburan.
"Dalam satu kajian ada beberapa orang bakal ibu yang sedang menjalani rawatan kesuburan di suatu tempat. Mereka telah diberikan vitamin sebanyak 500mg sehari. Kajian telah mendapati 44% daripada bakal-bakal ibu tersebut telah hamil."

kesuburan wanita
Sumber Google

Oleh itu, kepada bakal-bakal ibu yang sedang merancang jom ambil vitamin c shaklee yang sememangnya mengandungi 500mg setiap hidangan untuk meningkatkan tahap kesuburan anda selain daripada meningkatkan imunisasi dan kulit cantik :D

kesuburan wanita
Sumber Google

Selain itu, vitamin C sememangnya baik untuk bakal ibu dan ibu untuk memastikan badan anda membekalkan vitamin c yang cukup untuk anda dan bayi termasuk ibu menyusu. Ibu menyusu yang mengambil vitamin c yang cukup boleh membantu menggurangkan bayi sakit.

2.Vitamin C Boleh Membantu Penyerapan Zat Besi


Pengambilan zat besi bersama vitamin C sangat membantu penyerapan zat besi dengan lebih baik. Sekiranya anda mengambil makanan yang mengandungi zat besi seperti daging elakkan makan bersama minuman seperti kopi dan teh. Hal ini kerana minuman yang mengandungi kefin seperti teh dan kopi ini boleh menghalang penyerapan zat besi.
Ibu yang mengandung sememangnya perlu mengambil vitamin C bersama zat besi terutamanya kepada ibu mengandung yang sering mengalami pertumpahan darah.

bahaya kekurangan zat besi
Sumber GoogleTunggu apa lagi jom dapatkan vitamin C yang istimewa daripada shaklee.


Anda juga mungkin meminati :


Ha..Jom tingkatkan kesihatan anda dengan ambil Substainned Release VIta-C Plus Shaklee ini..
untuk membuat pembelian jom klik pada gambar dibawah atau hubungi saya seperti maklumat yang tertera dibawah. Sekiranya anda ada sebarang soalan atau kemusykilan, anda juga boleh menghubungi saya pada maklumat yang tertera dibawah.

beli

eh..nanti dulu..sempena bulan Januari 2015 ini Shaklee telah membuat promosi keatas produk Alfafa, Vivix dan Vita-Lea untuk kanak-kanak.


untuk keterangan lanjut jom klik link:
Inginkan penjimatan lebih 5% pembelian produk shaklee dengan menjadi ahli Shaklee?? Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-


Anis Nasuha
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com
=========================================================================
"INGIN MENDAPAT 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN DAN LEBIH LAGI DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE. HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FB DAN TELEGRAM"
=========================================================================

nRelate Posts Only