>

Tuesday, 16 December 2014

Masalah Bau Badan Sering Membuatkan Anda Kurang Keyakinan? Jom Ketahui Tips Atasi Masalah bau Badanbau badanAssalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Masalah bau badan adalah salah satu perkara yang memalukan terutamanya kepada orang yang bekerjaya, orang yang bekerja perlu berjumpa dengan ramai orang setiap hari dan tidak kurang juga hubungan suami isteri juga boleh terjejas dengan masalah bau badan ini. Oleh itu, jom ketahui tips atasi masalh bau badan dengan membaca sampai habis :D

Sekiranya anda mempunyai rupa paras yang cantik dan kacak pun sekiranya anda mempunyai masalah bau badan rupa paras anda pasti tiada yang tertarik kerana ada faktor yang lebih membuatkan orang tidak senang dengan anda samada anda sedar atau tidak.

 

Tahukah anda?

Tahukah anda sebenarnya peluh tidak mengeluarkan bau yang busuk. Peluh yang berbau busuk itu sebenarnya disebabkan beberapa faktor seperti :
 • Bakteria, 
 • Kandungan toksik dalam badan, 
 • Makanan yang sekiranya diambil secara berlebihan boleh mengundang kepada bau dadan seperti : 
  • Kafien
  • Rempah
  • Kekacang 
  • Bawang putih
 • Faktor Kesihatan seperti kelenjar aktif 
 • Genetik


Tips Atasi Masalah Bau Badan


Terdapat beberapa petua secara tradisionalnya, ada beberapa sumber alam yang boleh membantu mengatasi masalah ini:

 • Daun sirih – Diketahui mampu bertindak sebagai antiseptik. Daun sirih dicampur kapur, dilumatkan dan disapu pada ketiak. Ada juga kepercayaan ia boleh direbus dan diminum selain dibuat sebagai air basuhan.

 • Daun Beluntas (Pluchea Indica) – Dibuat ulam atau air rebusannya boleh diminum.

 • Daun Selasih (Ocimun Balisicum) – Daun selasih atau kemangi boleh dibuat ulam. Selain bau badan ia juga boleh membantu menghilangkan bau tidak menyenangkan ketika datang haid.Selain itu, anda yang mengalami masalah bau badan ini dinasihatkan untuk:

 1. Mandi dengan lebih kerap daripada selalu. Sekurang-kurangnya 3 kali sehari.
 2. Menggunakan "deodorant" yang sesuai dan tidak membuatkan peluh anda lebih berbau.
 3. Memilih fabrik pakaian yang sesuai dan tidak ketat.
 4. Elakkan dari mengambil makanan yang boleh mmpengaruhi
 5. Jika terlalu serius, pembedahan membuang kelenjar Apocrine pada tempat bermasalah boleh dilakukan selain laser serta suntikan botox.


Mengambil Makanan Tambahan Untuk Mengatasi Masalah Bau Badan.


Antara makanan tambahan atau supplemen yang boleh membantu masalah bau badan anda ialah:


  • Membantu menyingkirkan toksid dalam badan. Alfafa ini adalah adalah tumbuhan herba yang sangat berakali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksid dalam badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

Antara testimoni Shaklee dengan Masalah Bau BadanJom atasi masalah bau badan anda dengan Set Masalah bau badan ini:D

Ha..Jom tingkatkan kesihatan anda dengan ambil Set Masalah bau Badan ini.. untuk membuat pembelian jom klik pada gambar dibawah atau hubungi saya pada nombor yang tertera dibawah.


bau badaneh..nanti dulu..sempena bualan disember 2014 ini Shaklee telah membuat promosi keatas produk Vitamin c dan Vitamin E serta Shaklee Collagen Powder


kolagenuntuk keterangan lanjut jom klik link:Inginkan penjimatan lebih 5% pembelian produk shaklee dengan menjadi ahli Shaklee?? Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-


Anis Nasuha
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com

=========================================================================


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE. HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FB DAN TELEGRAM"
=========================================================================

nRelate Posts Only