>

Wednesday, 23 December 2015

Testimoni Penyakit Kayap


penyakit kayap sembuh
Contoh Kayap
(sumber Google)
Tahukah anda, sebenarnya penyakit kayap ini sering berlaku dalam masyarakat kita. Tetapi ada juga yang tidak mengambil tindakan untuk berusaha mengubati penyakit kayap ini dan semakin lama semakin merebak. 

Apakah Penyakit Kayap Ini ?

Penyakit kayap dikatakan mempunyai 3 jenis iaitu jenis :
1. Kayap Melukut
2. Kayap Jagung
3. Kayap Ular

Selain itu, nama saintifiknya herpes zoster atau disebutshingles berpunca daripada serangan virus Varicella zoster (VZB) iaitu daripada kelompok virus herpes. Apabila virus ini berada dalam badan, mangsa akan berasa demam, tekak loya dan pening berpanjangan. Badan pesakit pula akan dijangkiti ruam panas, badan rasa sengal dan hilang selera makan. Bagi penyakit kayap yang lebih serius, pesakit akan dijangkiti gelembung air pada bahagian tertentu di badan.

Punca Penyakit Kayap

Penyebab penyakit kayap adalah pengaktifan virus varicella zoster. Virus ini mula menghuni badan seseorang pesakit apabila dia menghidapi penyakit cacar air (chickenpox). Selepas cacar air sembuh, virus ini berhibernasi di dalam pusat saraf (ganglion). Apabila sistem imun menjadi lemah, ia menjadi aktif semula. Ia menyerang urat saraf dan manyebakan keradangan saraf tersebut.

Dalam satu artikel kesihatan daripada Akhbar Sinar Online (6 Desember 2013) ada mengatakan, risiko menghidap kayap meningkat secara mendadak pada usia 50-an tahun kerana sistem imun golongan yang lebih tua biasanya lemah.
        
"Sesiapa sahaja yang pernah menghidap cacar air berisiko menghidap kayap. Dan kerana risiko ini meningkat apabila umur meningkat, kira-kira 50 peratus daripada mereka yang mencapai usia 85 tahun pernah atau akan menghidap kayap pada sesuatu masa dalam hidupnya," kata Dr Lee.
        
"Rakyat Malaysia perlu dididik mengenai risiko menghidap kayap dan pilihan yang ada untuk mengelakkan penyakit yang menderitakan ini. Cara meramalkan sebab-sebab kayap aktif semula atau keterukan penyakit ini tidak diketahui",katanya. 

sumber

Kajian membuktikan sebanyak 55 peratus kejadian kayap berlaku di bahagian pinggang ke atas, manakala 20 peratus di bahagian muka serta 15 peratus berlaku di bahagian bawah pusat ke bawah manakala lima peratus berlaku di bahagian sulit dan punggung.


Cadangan Supplemen & Testimoni Penyakit Kayap dengan Shaklee


merawat kayap
Garlic Shaklee
    Garlic adalah anti-virus semulajadi, anti-bakteria dan meningkatkan sistem pertahanan badan daripada dijangkiti bakteria. Maka, pengambilan Garlic adalah sangat membantu dalam merawat penyakit kayap ini.             


Nutriferon

Nutriferon dapat meningkatkan sistem imun dengan membina antibodi dalam tubuh yang bertindak seperti askar-askar dalam tubuh. Ia juga melindungi tubuh agar dapat melawan penyakit dgn lebih kuat.


Antara Testimoni

kayap hilang
Testimoni 1

Testimoni 2

Apa-apapun segala kesembuhan itu milik pencipta kita dan pencipta penyakit. Dengan ikhtiar yang betul dengan izin-NYa pasti akan sembuh.

Hubungi saya (Anma) untuk konsultasi dan lebih info untuk pelanggan Anma's Healthcare di WhatsApp 019-5690905.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sekiranya anda berminat untuk membuat Side Income bersama saya, boleh klik link dibawah :


Inginkan penjimatan lebih 5% pembelian produk shaklee dengan menjadi ahli Shaklee?? Untuk maklumat lanjut klik link dibawah ini.


# produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

#untuk sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut sila hubungi :-

Anis Nasuha
SID : 1154703
Whatsapp/sms : 019-5690905
Fb/pinterest/intagram/tweeter : Anma’s Healthcare
email : anmashealthcare@google.com


=========================================================================
"INGIN MENDAPAT 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN DAN LEBIH LAGI DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE. HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FB DAN TELEGRAM"
=============================================================

nRelate Posts Only